Župan Darko Koren primio darivatelje krvi

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u ponedjeljak, 25. listopada, u restoranu Crna gora u Koprivnici organizirao je prijam za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Županije. Uz zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu, ovom obilježavanju Dana dobrovoljnih darivatelja krvi pridružili su se i brojni gosti: gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić, te predstavnici Hrvatskog crvenog križa, društava Crvenog križa u Županiji i brojnih zdravstvenih djelatnika. Bila je to prigoda da se simboličnim poklonima daruju oni koji su ovu dragocjenu tekućinu dali 100 i više puta.

Tako je ispred Crvenog križa Ljiljana Šajatović Ivanković laureatima poklonila narukvice, dok ih je župan Koren darivao srebrnjacima s likom Sv. Marka Križevčanina. Blatarić Vjekoslavu, Husnjak Božidaru, Jertec Zlatku, Rokić Velimiru i Matak Ivanu župan Darko Koren zahvalio se u ime svih stanovnika Županije.

Ljudi koji su spremni dati nešto od sebe, a ne samo tražiti vrijedni su divljenja. Danas je to izuzetno rijetko i zato im je poštovanje potrebno iskazivati svih 365 dana u godini. Zahvaljujem vam ne samo u ime onih koji trebaju krv već i u ime svih stanovnika Županije jer vi to zavređujete.“ rekao je na kraju druženja župan Koprivničko-križevačke županije.