Župan Darko Koren posjetio Općinu Kalnik

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal u ponedjeljak, 11. listopada, posjetili su Općinu Kalnik. Tom prilikom obišli su gradilišta na području Općine, u čemu su im se pridružili načelnik Božidar Kovačić i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

Na ulazu u Dom hrvatskih branitelja grade se prilazna rampa i kose podizne platforme za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti, uređuje se prostor turističkog ureda, prostori za rad udruga i etno galerija. Ukupna vrijednost ovih radova je 168.000 kuna, a dijelom ih financira i Hrvatska turistička zajednica. Gosti iz Županije također su obišli i radove kod crkve Sv. Brcka gdje se vrši sanacija tornja, te na kapeli Sv. Andrije u Kamešnici.

Načelnik Općine Božidar Kovačić objasnio je kako je njegov tim u prvom dijelu godine intenzivno radio na pripremama projekata koji su prošli na različitim natječajima državnih institucija i Europskih fondova pa se trenutno u Općini radi više nego ikada do sada. Svi radovi koji se izvode, a uključuju i radove na Starom gradu Kalnik, asfaltiranje cesta Bugarini-Bertuzi, Vojnovec-Cari i Šabani, te sanacije crkvenih prostora, iznose oko 900.000,00 kuna, što je gotovo u visini aktualnog proračuna Općine.

Župan je obišao i skelu postavljenu na sanaciji Starog grada čiju kupnju je sa 164.000 kuna financirala Županija. Kako je sanacija ovako važnog kulturnog i povijesnog objekta iznimno složen proces postavljane fiksne skele koja se neće morati uklanjati i ponovno postavljati uvelike će ubrzati dinamiku i kvalitetu radova.