Župan Darko Koren položio kamen temeljac za izgradnju škole i zdravstvene ambulante u Gregurovcu

 U petak 23. srpnja 2010. god., župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren položio je kamen temeljac za izgradnju školske zgrade i zdravstvene ambulante u Gregurovcu, Općina Sveti Petar Orehovec. PŠ Gregurovec je područna škola Osnovne škole Sveti Petar Orehovec s 23 učenika u 2 razredna odjela. Ova škola radi u potpuno neprimjerenim uvjetima u prostorima ruševnog zadružnog doma, a također, mjesto Gregurovec nema adekvatnu ambulantu primarne zdravstvene zaštite tako da je projektom predviđena njezina izgradnja u sklopu škole.

Ukupna neto površina ovog zajedničkog objekta iznosi 449,3 m2 od čega na školski prostor za rad u jednoj smjeni otpada 350,3 m2 (dvije učionice za kombinirane razredne odjele, prostor za rad „male škole“, čajna kuhinja, polivalentna dvorana i ostali prateći sadržaji), a na zdravstvenu ambulantu otpada 99 m2 (čekaonica, soba za prijem pacijenata, soba za pregled pacijenata i ostali sadržaji).

Investitor ove izgradnje je Koprivničko-križevačka županija, radove u vrijednosti od 3.539.187,25 kn izvodit će poduzeće „Radnik“ Križevci, a projektantski i obračunski nadzor vršit će „Radionica arhitekture Franić“ Zagreb u iznosu od 49.815,00 kn.

U sklopu programa, prije samog polaganja kamena temeljca, brojnim mještanima i gostima obratio se Franjo Poljak načelnik Općine Sveti Petar Orehovec, Stjepan Lučki ravnatelj škole te Mirko Habijanec predsjednik Uprave „Radnika d.d.“, Križevci. Župnik Vjekoslav Novosel blagoslovio je kamen temeljac i sam čin početka projekta.

Župan Darko Koren ovom je prilikom podsjetio da će u realizaciji kapitalnih projekata školstva Koprivničko-križevačke županije u 2010. godini biti uloženo gotovo 50.000.000 kn.“To je samo jedan od dokaza da nastavljamo projekte koje smo obećali. I to ne samo riječima već i djelima. Zato želim da se upravo na ovom mjestu svi zajedno okupimo u vrijeme Božića kako bi otvorili školu i ambulantu. Kad vidim s koliko je veselja i radosti dočekan i ovaj početak projekta, znam da smo učinili puno za kvalitetu života u ovoj sredini.“ rekao je župan Koren neposredno prije samog svečanog čina polaganja kamena temeljca.