Župan Darko Koren podržao projekt „Živim život bez nasilja“

Tijekom cijelog studenog širom Republike Hrvatske održavale su se različite aktivnosti vezane uz projekt „Živim život bez nasilja“, koji je provodila policija. Završetak akcije u Koprivničko-križevačkoj županiji obilježen je u srijedu, 24. studenog, bogatim kulturno-glazbenim programom u sportskoj dvorani koprivničke gimnazije „Fran Galović“.

Okupljene su pozdravili načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i župan Darko Koren. Nastupile su brojne plesne skupine, te je održan koncert jednog od promotora kampanje Vilibalda Kovača. Nositelj projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, a u organizaciju projekta je uz Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i športa i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi uključen i velik broj civilnih udruga, sva tri grada u Županiji, Obiteljski centar Županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Cilj projekta bio je doprijeti do najosjetljivijih dobnih skupina te ih kroz razne aktivnosti animirati pozitivnim primjerima ponašanja. U tu svrhu provedene su i brojne debate i radionice u školskim okružjima.

Župan Darko Koren objasnio je koliko je važno spoznati sve vrste nasilja i zajedno raditi na programima koji preveniraju nepoželjno ponašanje. Čestitao je i brojnim sudionicima koji su se uključili u akciju i pozvao mlade da se okrenu sportu, kulturi i učenju.