Župan Darko Koren čestitao doc.dr.sc. Hrvoju Petriću

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u ponedjeljak, 29. studenog, organizirao je svečani prijam za doc. dr. sc. Hrvoja Petrića, istaknutog hrvatskog stručnjaka u području ekohistorije. Hrvoje Petrić je dobitnik prestižne stipendije Vlade Sjedinjenih Američkih Država, koja je namijenjena vodećim nastavnicima i istraživačima u području društvenih i humanističkih znanosti. On će kao znanstvenik – istraživač (gost profesor) jedan semestar boraviti na najvećem američkom sveučilištu Arizona State University, te će sudjelovati u nastavi predmeta: „Globalna povijest okoliša“, „Povijest rijeka“ i „Povijest i filozofija održivog razvoja“.

Time će uz redovite obaveze predavanja i učestvovanja na konferencijama imati priliku unaprijediti međunarodnu suradnju između svog i američkog sveučilišta. Arizona State University je jedno od vodećih sveučilišta za programe iz povijesti okoliša, a tamo će u travnju 2011. godine biti održana i velika globalna konferencija iz povijesti okoliša. Hrvoje Petrić ovime je dobio priliku ne samo da promovira i unaprijedi svoj rad već i da predstavi ostalim istraživačima pionirski doprinos Koprivničko-križevačke županije u osnivanju povijesti okoliša u Republici Hrvatskoj i cijeloj jugoistočnoj Europi.

Župan Darko Koren čestitao je Hrvoju Petriću i izrazio želju da se po povratku pokrene još snažnija podrška razvoju ove iznimne znanstvene teme. Poželio je da ovaj veliki Petrićev osobni uspjeh bude primjer i drugim mladim znanstvenicima, kao i studentima, iz naše Županije.