Župan čestitao sudionicima natječaja „Volim Hrvatsku“

Župan Koren je u obraćanju najmlađima čestitao na njihovom trudu i zalaganju te istaknuo kako Županije konstantno prati i potiče kreativnost kroz različite programe.

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije je u srijedu 17. travnja održano svečano proglašenje najboljih autora koji su radove slali na natječaj „Volim Hrvatsku 2013.“ s temom „Ljepote moga zavičaja“.

Na natječaj je stiglo 35 likovnih radova iz vrtića i čak 71 likovni rad iz osnovnih škola. Literarnih radova je bilo 13 iz čak 8 osnovnih škola s područja Županije. Ocjenjivački sud odabrao je najbolje, a priznanja im je uručio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Treće mjesto u kategoriji likovnih radova djece vrtića osvojio je DV „Zraka sunca“ iz Križevaca, drugo mjesto DV „Smiješak“ iz Koprivnice, a najbolji likovni umjetnici u kategoriji dolaze iz DV „Vrapčić“ iz Gole. Najboljim likovnim radom učenika osnovnih škola proglašen je onaj Magdalene Štefanek iz OŠ „Braća Radić“ iz Koprivnice dok je prvo mjesto među literarnim radovima dodijeljeno radu Katarine Jelinek iz OŠ Molve.

Župan Koren je u obraćanju najmlađima čestitao na njihovom trudu i zalaganju te istaknuo kako Županije konstantno prati i potiče kreativnost kroz različite programe. Svečanosti proglašenja najboljih odazvao se i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota kao i dio članova prosudbene komisije.