Završnica Hrvatskog rukometnog kupa za žene ove godine u Đurđevcu

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije je u petak 16. ožujka održan radni sastanak zamjenika župana Ivana Pala i Darka Sobote s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silviom Njirićem. Tema sastanka bila je suradnja između Saveza i Županije, s naglaskom na aktivnosti koje se uskoro planiraju.

Kako je već ranije postignut načelni dogovor oko suorganizacije svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu 2014., najavljena je i suradnja u organizaciji završnice Hrvatskog rukometnog kupa za žene, te završnice prvenstva za djevojčice (1998. godište i mlađe). Ova natjecanja bi se od 19. do 22. travnja 2012. trebala održati u Đurđevcu i okolnim općinama.

Utakmice završnice kupa (polufinale i finale) tako bi se odigrale u srednjoškolskoj sportskoj dvorani u Đurđevcu, a utakmice prvenstva za djevojčice bi se osim u Đurđevcu igrale i u dvoranama okolnih mjesta koje imaju za to primjerene uvjete: Novigradu Podravskom, Virju, Goli i Molvama. Predviđeno je da sudionice natjecanja budu smještene u hotelu Picok u Đurđevcu.

Zamjenik župana Pal izrazio je zadovoljstvo zbog toga što se tako značajna i atraktivna natjecanja pripremaju na području naše Županije, jer time se postavlja temelj bolje suradnje sa sportskim kolektivima, ali i još veće popularizacije rukometa među mladima.