Završnica europskog projekta u Novigradu Podravskom

Završnica ekološkog projekta ‘How Big is Your Foot?’ koji  je Osnovna škola „Prof. Blaž Mađer“ uspješno provodila u suradnji sa školama iz Estonije, Irske, Norveške, Portugala, Turske i Velike Britanije održana je u četvrtak 10. svibnja u Novigradu Podravskom.

Dvogodišnje multilateralno partnerstvo sedam europskih zemalja rezultiralo je brojnim aktivnostima koje su učenike i nastavnike potakle na ekološki odgovornije ponašanje. Projekt je započeo simboličnom sadnjom Comenius stabla 2010. godine i nastavljen je brojnim radionicama, pisanjem zelenog rječnika na sedam jezika, mjerenjem ekološkog otiska te izvedbom mjuzikla ‘The Big Blue and Green Machine’.

Započela je i suradnja s brojnim ekološkim udrugama te su učenici i profesori putovali u druge europske gradove koji su surađivali u projektu. Na završnici su se predstavili svi sudionici projekta pa je novigradska škola bila domaćin učenicima i profesorima iz Irske, Norveške, Portugala, Turske, Estonije i Velike Britanije.

Koprivničko-križevačka županije pomogla je ostvarivanju ovog dvogodišnjeg projekta pa su svečanoj završnici bili nazočni župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal. U svojem obraćanju župan Darko Koren pohvalio je napore svih profesora i učenika te poželio gostima da se ponovno aktiviraju u sličnim povezivanjima. Župan je pratio predstavljanje zemalja partnera te istaknuo kako uz zalaganje svaka mala sredina može učiniti puno.

Gosti u Hrvatskoj ostaju do nedjelje, a to će biti prilika da dobro upoznaju ljepote Županije, ali i šire regije.