Završetak projekta INVESTrategy

Završna konferencija u projektu INVESTrategy održana je u utorak 21. siječnja u mađarskom Zalaegerszegu. Provođenje projekta je trajalo od godinu dana a ukupna mu je vrijednost 166 tisuća eura. Glavni partner je Razvojna agencija Međimurske županije REDEA, a partneri u projektu Gospodarska komora Županije Zala, te razvojne agencije Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, AZRA i PORA.

Cilj projekta je povećanje priljeva izravnih stranih ulaganja u regiji, a Koprivničko-križevačka županija je iz projekta između ostalog dobila i Marketinšku strategiju za privlačenje izravnih stranih ulaganja u programskom razdoblju od 2014. – 2020., koja će u budućem razdoblju biti temelj za ciljanu komunikaciju prema gospodarstvenicima.

Na konferenciji u Zalaegerszegu prvo predavanje je održala bivša voditeljica protokola u uredu mađarskog premijera Iblya Gorog, koja je govorila o protokolu u poslovnom životu. Nakon prezentacije samog projekta i predstavljanje strategije ulaganja u Županiji Zala, riječ je uzeo mađarski biznismen Gabor Szeles te predstavio najveću turističku investiciju u Županiji Zala. Njegova tvrtka naime ulaže oko 300 milijuna eura u izgradnju hotela, wellness centra i golf terena na tom području.

Uz predstavnice PORA Razvojne agencije, ravnateljicu Melitu Birčić i  voditeljicu Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje Tihanu Kraljić, događaju su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek. Zamjenik župana razgovarao je s predstavnicima Gospodarske komore Županije Zala i prisutnim dužnosnicima o suradnji i mogućim zajedničkim projektima u budućnosti.

 

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove