Završetak katastarske izmjere na području Legrada

U Legradu je u petak 25. studenog održan završetak izlaganja katastarske izmjere na području katastarske općine Legrad. Katastarska izmjera na ovom području počela je još 2000. godine, a da je bila vrlo složena svjedoči i činjenica što je većina dokumenata prije izmjere bila na mađarskom jeziku. Projekt su financirali Državna geodetska uprava, Koprivničko-križevačka županija, Hrvatske vode, HEP i Općina. 

Načelnik Mladen Vernić istaknuo je zadovoljstvo završenim projektom, te zahvalio svima koji su bili uključeni. Nakon prezentacije završnog izlaganja skupu se obratio i župan Darko Koren. Kazao je da se sufinanciranjem ovakvih projekata od strane Županije pokazuje opredjeljenje prema upravljanju prostorom na razvojan način. Ravnatelj DGU Željko Bačić dodao je da je izmjerom Legrad dobio novu razvojnu perspektivu u gospodarenju prostorom koja dosad nije bila moguća.

Događaju su također prisustvovali djelatnici Područnog ureda za katastar, koprivničkog Općinskog suda i Općine Legrad, kao i predstavnici Hrvatskih voda, Ministarstva pravosuđa i susjednih općina.