Završen Festival 50+

Nakon uspješno održane prve večeri festivala 50+ u petak 5. listopada je u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici održana druga večer festivala. Festival je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Brojnim gostima, ali i izvođačima iz cijele Hrvatske uvodno su se obratili ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal te gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. Među uzvanicima bili su zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski i predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Milica Fuček.

Prvo mjesto stručnog žirija pripalo je Boženi Hundrić iz Doma Sv. Ane iz Zagreba dok je najbolji prema odluci publike bio Dragutin Ristić iz Doma socijalne skrbi iz Varaždina. Za najkvalitetniju izvedbu tradicionalne folklorne skladbe nagrada je pripala Katarini Hudiček iz Donjeg Vidovca.