Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije slavi šesnaest godina rada

Danas je u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije održana proslava povodom 16 godina rada. Svečanom događaju prisustvovali su koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i drugi ugledni gosti.

Na samom početku prisutnima se obratila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te ih kratko upoznala sa dosadašnjih 16 godina rada Zavoda. – Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije osnovan je 28. 2. 1994. godine, kada se dotadašnji Medicinski centar, koji je objedinjavao sve zdravstvene djelatnosti, podijelio na tri zdravstvene ustanove: Opću bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo. Zavodu za javno zdravstvo u toj trodiobi pripali su higijensko-epidemiološka služba, mikrobiološki laboratorij te jedinica računovodstva. Sjedište Zavoda je u Koprivnici, a u sklopu Zavoda djeluju ispostave u Križevcima i Đurđevcu. Godine 1998. Zavodu se priključuju i tri tima školske medicine koji pokrivaju preventivnu djelatnost za školsku djecu i mladež na području cijele Županije. Godine 1999. otvara se laboratorij za kemijsku analizu hrane i predmeta opće upotrebe s novim modernim analitičkim tehnikama. Godine 2000. započinje s radom Centar za prevenciju ovisnosti i izvanbolničko liječenje ovisnika, a u sklopu izgradnje novog Doma zdravlja u Križevcima 1999. godine Zavod za javno zdravstvo dobiva nove prostore za rad epidemiološke službe i školske medicine. – kazala je Draženka Vadla i dodala da je od 1994. godine do sada broj zaposlenika je narastao s 35 na 71, a obuhvat poslova povećan nekoliko puta zbog nove metodologije rada, zahtjeva i modernizacije medicine. 

Županijski Zavod za javno zdravstvo prošle je godine uložio 1,2 milijuna kuna u rekonstrukciju prizemlja odjela stare interne u sklopu koprivničke Opće bolnice, a Koprivničko-križevačka osigurala je dodatnih 4,8 milijuna. U prizemlju stare interne  smještene su službe za mikrobiologiju i zdravstvenu ekologiju. Ove godine slijedi obnova prvog i drugog kata stare interne kako bi se i epidemiološka služba, služba za školsku medicinu i centar za ovisnost mogli preseliti u nove prostore i dobiti što kvalitetnije uvjete za rad.

Župan Darko Koren naglasio je da je Zavod primjer kvalitetnog rada, te odlične organizacije i ekipiranosti. Župan je također čestitao Draženki Vadli na  ponovnom imenovanju za ravnateljicu.