Zapalite svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Hrvatska s velikim ponosom i dubokim poštovanjem obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te s posebnim pijetetom odaje počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata.

Vukovar je proglašen mjestom posebnog domovinskog pijeteta jer ima iznimno važnu ulogu u hrvatskoj povijesti uspostave samostalne, nezavisne, suverene i demokratske države te predstavlja simbol otpora, žrtve, pobjede i zajedništva odnosno obrane državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Žrtve Vukovara i Škabrnje, kojih se na 30. obljetnicu stradanja s tugom, ali i ponosom prisjećamo, povezuje isti datum i potreba za dostojnim odavanjem počasti svakoj žrtvi, kao zaloga budućnosti, humanosti, praštanja, zajedništva i etičnosti.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je neizbrisivo sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata, vojne i civilne, čiji su životi trajno ugrađeni u hrvatsku slobodu!

Tim povodom pozivamo sve građane Koprivničko-križevačke županije da zapale svijeće i lampaše u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kao i za sve nestale i ubijene hrvatske branitelje.

Izvor fotografije: hrt.hr

Služba ureda župana