Zamjenik župana Sobota u okviru ICPR projekta boravio u Irskoj

U sklopu Projekta “Program certifikacije regije za ulaganja” Koprivničko-križevačka županija je još 2008. godine, zajedno s Krapinsko-zagorskom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom, dobila Certifikat ICPR kao slobodna regija za ulaganje. Od tada Koprivničko-križevačka županija ima službenu potvrdu da je regija gdje strani ulagači mogu točno i brzo doći do odgovora na svoja pitanja, da razumije potrebe ulagača i svoje vlastite prioritete.

U okviru provedbe EU projekta „Razvoj investicijskog okruženja – ICPR“ dužnosnici iz ukupno 12 županija iz Hrvatske prošlog tjedna su sudjelovali na studijskom putovanju u Republiku Irsku. Koprivničko-križevačku županiju predstavljao je zamjenik župana za gospodarstvo Darko Sobota. Putovanje je osmišljeno kako bi se županijskim dužnosnicima predstavila irska iskustva u privlačenju inozemnih izravnih ulaganja, a cijeli program putovanja slijedio je aktivnosti i ciljeve ICPR programa. Zamjenik župana Sobota i njegovi kolege u Irskoj su se susreli s predstavnicima regionalnih vlasti, sveučilišta i drugih institucija koje rade na privlačenju inozemnih ulaganja u Irsku, te su također posjetili tamošnje industrijske zone i tvornice.

Zajedno sa županijskim dužnosnicima u Irskoj su boravili i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a kompletni troškovi putovanja bili su namireni sredstvima iz ICPR projekta.