Zamjenik župana Sobota primio folklorne skupine iz Latvije i Poljske

Obzirom da se od 21. do 24. srpnja u Koprivnici održava 5. Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“ u Koprivnici borave članovi folklornih skupina iz Poljske, Latvije, Italije i Slovenije. U sklopu upoznavanja područja u kojem borave predstavnike folklornih skupina iz gradova Aizkraukle (Latvija) i Chelmna (Poljska), zajedno sa svojim domaćinima iz KUD-a Koprivnica, je u petak 22. srpnja primio zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

Zamjenik župana je gostima zaželio dobrodošlicu u Podravinu i Prigorje, te predstavio Koprivničko-križevačku županiju i njene znamenitosti. Posebno je naglasio važnost očuvanja kulturne baštine i bitnu ulogu folklornih susreta u tome, a posebno međunarodnih okupljanja kakav je spomenuti Festival.

Gosti iz Poljske i Latvije predstavili su zamjeniku župana kraj u kojem žive, a na dolasku su im se nakon toga zahvalili predsjednik Organizacijskog odbora Festivala Krešimir Blažek i predsjednica KUD-a Koprivnica Nada Šešić.

Organizatori Festivala su županijska Turistička zajednica i KUD „Koprivnica“ u suradnji s HTZ-om, a pokrovitelji Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.