Zamjenik župana Pal na svečanosti Zajednice Mađara

U ugodnom ambijentu Galerije Koprivnica u subotu 20. ožujka Zajednica Mađara Koprivničko-križevačke županije organizirala je obilježavanje godišnjice revolucije 1848. godine. Proslavi su, uz predstavnike albanske i srpske nacionalne manjine, prisustvovali izaslanik veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj Antal Disztl te ispred Društva hrvatsko-mađarskog prijateljstva iz Kaposvara Tibor Čuč i Marko Kovač.

Prisutne su pozdravili zamjenica gradonačelnika Koprivnice Vesna Želježnjak i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. U svojem obraćanja zamjenik župana naglasio je kako vjeruje da Drava više spaja dva naroda nego što ih razdvaja, te da Mađari i Hrvati sigurno mogu učiti jedni od drugih u kulturi, gospodarstvu, ali i u određivanju svoje pozicije u odnosu na Europu.

Bogat kulturni program izveli su članovi tamburaškog orkestra ”Tomo Šestak” pod dirigentskom palicom Antala Pappa, a poseban pljesak zaslužili su osnovnoškolci iz Mađarske dječje igraonice Ždala pod vodstvom Žuže Zabjan izvodeći mađarske plesove i tradicijske pjesme.