Zamjenik župana Pal čestitao đurđevačkim gimnazijalcima ma projektu Comenius

Zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić ovog su se četvrtka 11. listopada odazvali pozivu učenika iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac na prezentaciju projekta Comenius. Naime na natječaju za Comenius multilateralna partnerstva za 2012.godinu, Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je školski projekt „ W.A.T.E.R.“ (We all treasure elements and resources / Mi svi cijenimo (prirodne) elemente i izvore). 

Ovaj projekt, koji će se baviti temom pitke vode i njenih prirodnih izvora u našem kraju, omogućiti će nastavnicima i učenicima suradnju s njihovim kolegama i vršnjacima iz zemalja partnera – Rumunjske, Turske, Francuske, Grčke i Portugala. Osim što će tijekom dvije godine, koliko traje projekt, intenzivno provoditi upitnike, ankete i pokuse, izmjenjivati podatke i materijale s partnerima, pisati izvještaje, članke i izrađivati web materijale, nastavnici i učenici će imati priliku otputovati u zemlje partnere. Za sve aktivnosti kojima će se škola baviti od rujna ove do rujna 2014.godine, Agencija za mobilnost dodijelila je financijska sredstva u iznosu od 22,500 eura.

Koordinatorica projekta je profesorica Ana Huzjak Kišivan. Ona je upoznala predstavnike Županije s tijekom i važnosti projekta, te naglasila da je cilj potaknuti međunarodnu suradnju i unaprijediti kvalitetu obrazovanja nastavnika. Zamjenik župana Ivan Pal čestitao im je na velikom uspjehu te izrazio želju da se Koprivničko-križevačka županija dijelom uključi u realizaciju nekih od projektnih aktivnosti.

U nastavku posjeta Đurđevcu Pal se sastao s ravnateljem OŠ Grgura Karlovčana Marijanom Vinkovićem i gradonačelnikom Slavkom Gračanom i njihovim suradnicima te su raspravljali o aktualnim problemima u školstvu.