Zamjenik župana na završnici manifestacije „Na brazdi“

Agencija Pastorala pokrenula je u Hlebinama niz aktivnosti koje imaju za cilj reafirmiranje naivne umjetnosti i kulturno-turističkih resursa Županije. Manifestacije podupire Ministarstvo turizma (u okviru financiranja programa „Baština u turizmu“), te Koprivničko-križevačka županija i Općina Hlebine. Na tragu te inicijative pokrenuta je manifestacija „Na brazdi“ u kojoj sudjeluju najbolji učenici likovnog odgoja viših razreda osnovnih škola s područja Županije.

 Radionica je održana 20. svibnja na različitim lokacijama u Hlebinama, a stručni žiri odabrao je pet osobito uspješnih radova koji su pohvaljeni. Svečanosti proglašenja najboljih priključio se i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. On je pohvalio sve koji su sudjelovali u ovom zanimljivom natječaju te naglasio važnost najmlađih u očuvanju tradicije i svega što ona znači za ovaj kraj.

Na susretima je sudjelovalo 60-ak učenika i nastavnika iz 15 osnovnih škola s područja Županije. Svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice, a komisija je nagradila pohvalama slijedeće učenike: Martinu Ištvan (OŠ Molve), Emanuelu Viker (OŠ Lj. Modeca), Martu Kunić (OŠ Koprivnički Bregi), Irmu Vargić (OŠ Vladimir Nazor), Nikolu Kosa (OŠ Gornja Rijeka). Posebnu pohvalnicu dobila je Patricia Dedi, učenica 8. razreda iz OŠ Legrad.