Zamjenik župana Ljubić uručio ključeve obnovljene kuće hrvatskom branitelju  

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je u subotu 21. rujna boravio u  mjestu Bijelo Brdo kraj Dervente kako bi uručio ključeve obnovljene kuće 100-postotnog invalida i hrvatskog branitelja koju je financirala Koprivničko-križevačka županija. Ovo je jedna od 20 obnovljenih kuća u sklopu projekta “Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH” kojim se financira obnova kuća povratnika Hrvata na taj prostor.

Nositelj ovog humanitarnog projekta je Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine, a inicijator je dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković. Predstavnici Županije su u sklopu boravka posjetili i manifestaciju 8. Posavske večeri u organizaciji Udruženja “Posavljak” iz Bijelog Brda na kojoj je zamjenik župana Ljubić čestitao organizatorima i predsjedniku Udruženja Franji Blaževiću na dosadašnjem angažmanu uz želju da se suradnja na gospodarskom i kulturnom planu još više proširi.

Na manifestaciji su se predstavila kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Bosanske Posavine i središnje Bosne koje unatoč ratnim stradanjima brižno čuvaju tradiciju i hrvatske narodne običaje. Manifestaciji su prisustvovali i generalni konzul Republike Hrvatske u BiH Zoran Piličić, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te drugi brojni predstavnici javnog i političkog života Bosanske Posavine.

Služba ureda župana