Zamjenik župana Ivan Pal susreo se s članovima Kluba Latica

U srijedu, 23. veljače, u prostorijama COOR Podravsko sunce u Koprivnici zamjenik župana Ivan Pal susreo se s članovima Kluba Latica, udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Tajnik Siniša Bosanac i predsjednik Zdenko Lončarić upoznali su zamjenika župana s trenutnim aktivnostima Kluba, koje se odnose na redovito organiziranje terapija, igraonicu „Dodir“ za djecu od 3 do 7 godina, te gotovo svakodnevne profesionalno vođene radionice za nešto starije korisnike usluga.

Zamjeni župana je informiran da će Klub Latica sudjelovati na specijalnoj Olimpijadi koja se ove godine treba održati u Grčkoj, te da odlično surađuje i sa sličnim udrugama u Đurđevcu i Križevcima. Upravo u toj suradnji stvorila se ideja da se u Koprivnici pokrene inicijativa za osnivanjem stambenih zajednica za osobe s posebnim potrebama.

Ivan Pal se složio da treba više raditi na socijalnom uključivanju hendikepiranih osoba u svakodnevni život, a voditelji Kluba smatraju da je dodatno aktiviranje lokalne i regionalne samouprave te predstavnika gospodarstva u tome vrlo bitno. Zamjenik župana Pal je Klubu obećao pomoć u tehničkoj organizaciji treninga plivanja i terapijskog jahanja, a razgovarao je i s polaznicima radionice za keramiku koju vodi poznati umjetnik Dragutin Ciglar.