Zamjenik župana Ivan Pal se pridružio akciji „Bolja vidljivost – veća sigurnost“

Kako su pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, u cilju povećanja njihove sigurnosti tijekom jučerašnjeg dana, Policijske uprave koprivničko-križevačke dana 27. travnja 2011.g. u vremenu od 19,00 do 22,00 sata provedena je preventivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu pod nazivom „Bolja vidljivost – veća sigurnost“.

 Pješacima se je tom prilikom uručivao reflektirajući materijal za bolju vidljivost u noćnim satima i uvjetima smanjene vidljivosti tzv. „krijesnice za pješake“, koje je financirala Koprivničko-križevačka županija u sklopu preventivnih aktivnosti Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.

U akciju su bili uključeni predstavnici Savjeta za sigurnost prometa na cestama s područja Đurđevca (g. Krešić P. iz auto-kluba Koprivnica) i Koprivnice (g. Vaupotić R. i gđa. Vusić I. iz Policijske uprave koprivničko-križevačke), član AMK Križevci i zamjenik župana g. Ivan Pal koji je u Koprivnici pješacima osobno uručio krijesnice.

Ivanka Vusić
Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa
Policijske uprave koprivničko-križevačke