Zamjenik župana Ivan Pal posjetio Osnovnu školu i Centar za kulturu u Đurđevcu

Zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić sa suradnicima posjetili su 18. siječnja Centar za kulturu i Osnovnu školu Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Na početku su obišli Galeriju Stari Grad, te se sastali s ravnateljicom Centra Editom Janković Hapavel. Nakon razgovara o daljnjem tijeku rekonstrukcije Starog Grada i postavljanju stalne zbirke, dogovoreno je kako će Županija i dalje pomagati ove programe.
Koprivničko-križevačka županija je za potrebe istraživanja, dizajniranje i opremanje stalnog muzejskog postava u utvrdi Stari Grad Đurđevac u 2011. izdvojila 10.000 kuna, za izložbenu djelatnost i konzervatorsko-restauratorska istraživanja 10.000 kuna, te za adaptaciju prostora u prizemlju utvrde Stari Grad 40.000 kuna.
Posjet Đurđevcu nastavljen je obilaskom Osnovne škole Grgura Karlovčana, te radnim sastankom s novim ravnateljem Marijanom Vinkovićem, uz prisustvovanje gradonačelnika Đurđevca Slavka Gračana i predsjednika Gradskog vijeća Ivice Đopara. Zamjenik župana čestitao je ravnatelju na imenovanju te mu poželio uspješan rad.
Đurđevački osnovnoškolci za sada polaze nastavu u jednoj smjeni i jednoj među-smjeni što je puno bolje od velikog broja osnovnih škola koje nemaju takvu mogućnost. Problem same kvalitete nastave još je uvijek snažna potreba za romskim pomagačima. Ipak uzevši u obzir da je u 2 godine Koprivničko-križevačka županije u OŠ Grgura Karlovčana uložila oko 11 milijuna kuna standard uvjeta za izvođenje nastave bitno je podignut. Zamjenik župana Pal najavio je kako će se ove godine započeti s izmjenom stolarije na zgradi škole te će se izraditi plan promjene krovišta koje je sagrađeno od salonita i zahtjeva posebnu pažnju pri saniranju.
Predstavnici Županije su se na kraju posjeta sastali i s ravnateljem Strukovne škole Đurđevac Mirkom Peršinovićem koji ih je upoznao s aktualnostima vezanim uz srednjoškolsko obrazovanje u Đurđevcu.