Zamjenik župana Ivan Pal posjetio dječji vrtić „Zraka Sunca“

Dana 26. siječnja zamjenik župana Ivan Pal posjetio je dječji vrtić ”Zraka sunca” u Križevcima. Dočekale su ga ravnateljica Terezija Kolar i pedagoginja Anna Lisa Gasparini, s kojima je potom krenuo u obilazak vrtića. Nakon toga družio se s djecom, koja su mu darovala ”kocku ljubavi” kako bi mu olakšala buduće suočavanje s problemima i obvezama.

Zamjenik župana Ivan Pal bio je ugodno iznenađen viđenim, a posebno ga je dojmilo razvijanje uzajamne pomoći među djecom. Prema tom principu starija djeca postaju ”skrbnici” mlađoj, te svojim ”štićenicima” pomažu kod oblačenja, pranja ruku, hranjenja i sl. Zamjenik župana Ivan Pal tom prilikom se osvrnuo na važnost pedagoškog rada i trnovit put u odgoju svakog djeteta. Kazao je da je vidljivo da vrtić ”Zraka sunca” svoj rad temelji na razvijanju istinskih ljudskih vrijednosti, radi čega treba čestitati njegovim voditeljima i djelatnicima. Djelatnicima vrtića također je zaželio mnogo sreće u daljnjem radu i poručio im neka na dosadašnji način nastave raditi i u budućnosti.

Osnivač dječjeg vrtića ”Zraka sunca” je Pokret fokolara, a počeo je s radom 1995. godine. Vrtić polazi 110 djece smještenih u četiri mješovite skupine. Njegov odgojno obrazovni program temelji se na razvijanju osnovnih ljudskih vrijednosti: kulture mira, prihvaćanja, davanja i na pedagoškoj koncepciji Agazzi, stvorenoj u Bresci, u Italiji.