Zamjenik župana Ivan Pal na završnoj večeri festivala 50+

Na festivalu 50+ u koprivničkom Domu za starije i nemoćne održanom u srijedu 5. listopada nastupili su pjevači iz cijele Hrvatske (iz 16 domova), koji su izveli 22 skladbe. Prema odluci stručnog žirija prvu nagradu dobio je Petar Hajduk iz Doma u Varaždinu za izvedbu pjesme Morgen, dok je publika najboljom ocijenila Katarinu Hudiček iz Donjeg Vidovca koja je otpjevala Komaj čekam.

Predstavnici iz naše Županije osvojili su drugu i treću nagradu žirija. To su Marija Godek koja je pjevala Negdje u dalekom svijetu, te Milica Grubić i Franjo Strehovac s pjesmom Zagorec i Podravka. Najbolji su dobili staklene statue bake Mariške, čije ime nosi koprivnički Klub za starije osobe i koji zajedno s Domom na Lenišću organizira festival 50+, a svi izvođači i autori dobili su uratke članova kreativne radionice koja djeluje u Domu.

Na festivalu je izvedena i himna doma nastala u povodu 20. rođendana ustanove, a program je, tradicionalno, završio pjesmom Podravska krv. Ovom jedinstvenom festivalu pridružio se i zamjenik župana Ivan Pal.