Zamjenik župana Ivan Pal na sjednici Općinskog vijeća u Kalniku

U prostorijama Općine Kalnik je u ponedjeljak 22. listopada održana 23. Sjednica Općinskog vijeća na kojoj je uz vijećnike bio prisutan i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.

Najvažnija tema bila je razmatranja stanja školstva. Naime Osnovna škola Kalnik imala je sve do 2003. godine status planinske škole, a 2011. godine ponovno je pokrenuta inicijativa da se taj status vrati. Kako do sada to nije učinjeno vijećnici i zamjenik župana zaključili su da će intenzivirati zahtjeve prema Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu uprave kako bi se to što prije realiziralo.

Razgovaralo se i o upisnim područjima te mogućnostima da se zadrži broj učenika i dosadašnja organizacija nastave bez dodatnih spajanja razrednih odjela. Uz to vijećnici su informirani i o stanju projekta izgradnje sportske dvorane za koju je dobivena potvrda na glavni projekt. Trenutno se radi na pronalaženju rješenja za financiranje objekta koji bi uvelike učinio lokalnu zajednicu i školstvo na tom području kvalitetnijima.