Zamjenik župana Ivan Pal na 6. Koordinaciji zaštite i spašavanja RH

Šesta po redu Koordinacija zaštite i spašavanja RH održala se 12. i 13. svibnja u Dubrovniku, te su ovom stručnom savjetovanju ispred naše Županije prisustvovali načelnik Stožera zaštite i spašavanja i zamjenik župana Ivan Pal, zapovjednica Civilne zaštite i pročelnica Branka Cuki te viši stručni savjetnik za obranu i zaštitu Stjepan Behin. Stručni nositelji predavanja i prezentacija bili su zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Stjepan Huzjak i zamjenik pročelnika za poslove civilne zaštite, preventive, nadzora i planiranja pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Josip Sajko.

U Dubrovniku je prezentiran prijedlog Zakona o zaštiti i spašavanju, te civilnoj zaštiti u Republici Hrvatskoj, nakon čega je održana stručna rasprava. Na prijedlog radne grupe usvojen je zaključak da će se na 7. Koordinaciji koja bi se trebala održati u listopadu ove godine u Koprivnici prihvatiti izmijenjeni nacrt Zakona.

Sudionici su mogli vidjeti i dvije vježbe: moguće intervencije prilikom požara na cruiseru i slijetanju autobusa punog putnika u more. U vježbama spašavanja su sudjelovali vatrogasci, MUP, Lučka kapetanija, ronioci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Hitna medicinska pomoć i Crveni križ.