Zamjenik župana Darko Sobota dao podršku umirovljenicima

U ugostiteljskom objektu Zlatan u Koprivnici u utorak, 20. travnja, održana je sjednica izvršne skupštine Zajednice udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije. Osim o izvješću o radu za 2009. godinu i planu rada za 2010. godinu, umirovljenici su raspravljali o aktualnim temama i problematici koja muči ovu populacijsku skupinu.

Savez udruga umirovljenika, prema riječima njegovog predsjednika Ivana Matošina,  ima 8.000 članova i usprkos tome stalno radi na proširivanju i uključivanju novih umirovljenika u svoj rad. – Težak materijalni status uzrokovan je povećanjem životnih troškova, ali uz veliku pomoć institucija i socijalne programe omogućeno je provođenje aktivnosti vezanih uz športske aktivnosti, pomoć u kući i organizaciju susreta umirovljenika na regionalnoj razini. – kazao je Matošin.

Umirovljenicima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Pohvalio je njihov dosadašnji rad i čestitao na brojnim aktivnostima koje su uspješno organizirali u 2009. godini. Dotaknuo se i aktualne gospodarske situacije koja zahtijeva racionalno i štedljivo ponašanje svih. Izvijestio je članove skupštine o sastanku koji je održao sa predsjednikom ŽO HSU-a Slavkom Konficom i njegovim suradnicima, te kazao da se (unatoč tome što trenutno u proračunu nema osiguranih sredstava) radi na pronalasku modela financiranja izgradnje depandanse doma za umirovljenike u Đurđevcu. Obećao je da će se nastaviti traženje izvora financiranja, misleći prvenstveno na raspoloživa sredstva iz fondova Europske unije.