Zamjenik župana Darko Sobota član hrvatske delegacije u Austriji

Austrijski ured za vanjsku trgovinu zajedno s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske organizirao je prošli tjedan (29. 2. – 2. 3.) trodnevno studijsko putovanje na Svjetske dane održive energije u Wels (Austrija). Ove godine su na putovanju sudjelovali predstavnici ministarstava gospodarstva i graditeljstva i prostornog uređenja, kao i županija, gradova i općina sjeverozapadne Hrvatske.

World Sustainable Energy Days je najveća godišnja konferencija na području Europe vezana uz proizvodnju i upotrebu energije, što uključuje energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije u zgradarstvu, industriji i prometu. Cjelokupno događanje uključilo je konferencije, seminare, prezentacije, te energetski sajam na kojem je izlagalo preko 1600 izlagača.

Koprivničko-križevačku županiju u Wellsu su predstavljali zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac i voditelj pododsjeka energetike i prometa Radovan List. Tijekom boravka u Welsu njima je, kao i ostalim sudionicima iz Hrvatske, prezentiran Energy Globe Online Portal, jedinstvena aplikacija za izračun ušteda u privatnim i javnim zgradama. Obišli su i paviljone energetskog sajma, edukacijski centar Welios, te čeličanu Voestalpine Stahlvelten u Linzu. Također je dogovorena je i daljnja suradnja s Agencijom u provedbi energetskih projekata.