Zamjenik župana Darko Sobota čestitao Dan rudara

Povodom obilježavanja dana Sv. Barbare, zaštitnice rudara, u zgradi Kotara u Đurđevcu jučer je održana tradicionalna svečana akademija na kojoj su uz brojne goste iz gospodarskog i javnog života bili prisutni i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i gradonačelnik Slavko Gračan.

Kako se ove godine slavi 60 godina istraživanja i proizvodnje nafte i plina INE okupljeni su imali prilike pogledati promotivni film koji ih je proveo kroz povijest ove važne kompanije, a direktor Okruga Podravina Mirko Lukić tom je prilikom zahvalio svima koji su svoje vrijeme i energiju uložili u njezin rad.

Gostima i domaćinima obratio se i zamjenik župana Darko Sobota. Istaknuo je kako je upravo INA neraskidivo vezana za razvoj i rast ovog dijela đurđevačke Podravine. „Uz vas i lokalna je zajednica imala sigurniju i jasniju budućnost. Hvala vam na tome.“, rekao je

Tijekom svečanosti INA je nagradila dvoje dugogodišnjih zaposlenika jubilarnim priznanjima za poseban doprinos kompaniji. Kulturni program na proslavi je izveo djevojački zbor Gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca.