Zamjenik Sobota prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Virovitičko-podravske županije

Svečanom sjednicom Skupštine Virovitičko-podravske županije u utorak 3. kolovoza  je u Kazalištu Virovitica proslavljen Dan Virovitičko-podravske županije. Svečanosti je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota koji je domaćinima, predsjedniku Županijske skupštine Miranu Janečiću i županu Igoru Androviću čestitao Dan županije te poželio uspjeh u realizaciji projekata. Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, a župan Andrović se u govoru osvrnuo na kapitalne  projekte naglasivši kako se Županija uvelike orijentirala na financiranje iz europskih fondova i to sektorima zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

 Prisutnima su se obratili i saborski zastupnik Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji je naglasio kako je fiskalna decentralizacija svim jedinicama lokalne i područne samouprave omogućila veće prihode pri čemu je Virovitičko –podravska županija imala 74 milijuna kuna prihoda više nego što je imala u prijašnjem razdoblju.

Čestitke Virovitičko-podravskoj županiji je uputila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović istaknuvši demografske probleme i odgovornost politike da se suoči i efikasno riješi gorući problem hrvatskog društva.

Uz govornike svečanoj sjednici prisustvovali su i ministri u Vladi, predstavnici regionalne i lokalne samouprave te predstavnici državnih uprava, gospodarskih i obrtničkih komora, vjerskih zajednica i  udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 Na kraju svečanosti dodijeljena su  i javna priznanja zaslužnim osobama, društvima i udrugama s područja Virovitičko-podravske županije.

Izvor fotografija: www.vpz.hr

Služba ureda župana