Zamjenik Sobota na proslavi Dana općine Podravske Sesvete

U Društvenom domu u Podravskim Sesvetama u petak, 19. rujna obilježen je Dan Općine. Središnji događaj manifestacije bila je Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je Općinski načelnik Ivan Derežić dao pregled svega što je napravljeno u prethodnom periodu. Istaknuo je kako je jedan od važnijih projekata ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Ukupna vrijednost izgradnje komunalne infrastrukture iznosi 22 milijuna kuna od čega su 90 posto osigurale Hrvatske vode, a 5 posto Županija i Općina.

Naveo je da se proračun Općine smanjio za 30 posto, budući da se umanjila i rudna renta, no unatoč tome, svim naseljima unutar Općine omogućen je priključak na vodovodnu mrežu, završena je izgradnja kanalizacijske mreže u Podravskim Sesvetama, a izgradnja pročistača kanalizacijskih voda omogućit će svim kućanstvima priključak na kanalizaciju.

Od nadolazećih projekata, načelnik Derežić spomenuo je sanaciju krovišta društvenog doma i škole u Podravskim Sesvetama za koju će biti izdvojeno oko 250 tisuća kuna.

Proslava Dana Općine bila je prilika za predstavljanje arheoloških istraživanja lokaliteta Zgruti ,te je otvorena izložba Podravski motivi iz zbirke Josipa Cugovčana.

Uz brojne goste i uzvanike, svečanoj sjednici su prisustvovali saborski zastupnik i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković te načelnici susjednih Općina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.