Zamjenik Ljubić prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Peteranec

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je proslavljen Dan Općine Peteranec  te blagdan  sv. Petra i Pavla. Sjednici  koja je održana u prostorima Galerije Ivan Sabolić je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnici Grada Koprivnice i Grada Đurđevca Mišel Jakšić i Hrvoje Janči, općinski načelnici, te drugi uzvanaici iz javnog i kulturnog života.

Nakon što je predsjednica općinskog Vijeća Ivana Dombaj Čižmak otvorila sjednicu, načelnik Ivan Derdić je u prigodnom govoru zahvalio svima koji su mu dali podršku te kazao kako će Općina djelovati na načelima transparentnosti, pravednosti, jednakosti i dostupnosti  dodavši kako je došlo vrijeme za politiku zajedništva.

Uime načelnika i načelnica obratio se načelnik Općine Legrad  Ivan Sabolić koji je uz čestitku izrazio uvjerenje će novi načelnik sa svojim timom riješiti sve probleme na koje će nailaziti. Zamjenik župana također je uputio čestitku istaknuvši kako je bivši načelnik Peteranca  visoko podigao ljetvicu te se od novo izabranog načelnika  očekuje isto pri čemu će  vrata Županije biti širom otvorena za suradnju i partnerstvo.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić je kazao kako bez jakih općina nema ni jake Koprivnice te izrazio nadu kako će Peteranec u budućem vremenu uz mlade snage dodatno ojačati. Nakon prigodnog kulturno-umjetničkog programa uslijedile su dodjele javnih priznanja.  Priznanja su dobili: Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh, DVD Peteranec, DVD Sigetec, KUD Gruntovec i Udruga Sigečko srce, Udruga žena Hrvatsko srce Peteranec i KUD Mudlin, a posthumno priznanje dodijeljeno je Katici Erdec.

Služba ureda župana