Zamjenik Ljubić prisustvovao predstavljanju Integrativne radionice ugostiteljstva Zrinski

Zamjenik župana Ratimir Ljubić jučer je prisustvovao predstavljanju projekta Radna jedinica Integrativna radionica kojom će Ugostiteljstvo Zrinski d.o.o. unaprijediti svoje poslovanje u skladu s načelima društveno odgovornog poslovanja.

“Čestitam ugostiteljstvu Zrinski na projektu i ovom velikom iskoraku u pogledu društveno odgovornog poslovanja. Zapošljavanje svake osobe s invaliditetom je velika stvar, nadam se da ćete nastaviti tako i proširiti svoju djelatnost. Zahvale upućujem i Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom koja sufinancira projekt te Obrtničkoj školi Koprivnica te svim ostalim dionicima, siguran sam da ćete potaknuti i ostale tvrtke na promišljanje o važnosti ovakvog načina poslovanja”, kazao je zamjenik Ljubić.

Cilj osnivanja RJ Integrativna radionica je obavljanje poslova u skladu s propisima o zapošljavanju osoba s invaliditetom, a ovaj veliki iskorak u poslovanju učinjen je kako bi se osobama s invaliditetom s područja grada Koprivnice i općina koje geografski gravitiraju gradu omogućilo zapošljavanje te kako bi se poslovalo u skladu s načelom inkluzije, pojasnio je vlasnik ugostiteljskog objekta Dejan Zrinski.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Ugostiteljstvo Zrinski danas zapošljava pet osoba s invaliditetom koje su zaposlene na pomoćnim poslovima u segmentu pekare, prvenstveno na poslovima pakiranja krušnih mrvica, mlinaca i kruha.

Cilj je stvoriti samoodrživo poslovno okruženje u kojemu ravnopravno sudjeluju i osobe s invaliditetom. Zahvaljujući ovome projektu će se adaptirati prostor u koji će se smjestiti proizvodni pogon, povećati asortiman i obujam proizvodne pekarske djelatnosti, uvesti novi segment proizvodnje – proizvodnju lampaša  i povećati broj zaposlenih osoba s invaliditetom.

Ugostiteljstvo Zrinski planira veliko ulaganje u razvoj Radne jedinice Integrativna radionica. Kupit će i adaptirati poslovni prostor u koji će premjestiti postojeće poslovanje pekarske djelatnosti te stvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom u segmentu pekare – rezalicu i pakirku kruha. Zahvaljujući kupnji nove linije za proizvodnju lampaša povećat će samoodrživost Integrativne radionice, a proizvodnju lampaša smjestit će u prostor današnje pekare.

Projekt će se provoditi do travnja iduće godine, ukupne je vrijednosti 5,9 milijuna kuna od čega je 3.5 milijuna kuna sufinancirano iz sredstava Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Predstavljanju projketa prisustvovali su i Ana Mlinarić, pročelnca za društvene djelatnosti Grada Koprivnice i Marija Mraz, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice.

Izvor: Ugostiteljstvo Zrinski

Služba ureda župana