Zamjenik Ljubić prisustvovao početnoj konferenciji projekta „Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je prisustvovao početnoj konferenciji projekta „Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici“ čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice. Riječ je o projektu vrijednom 13 milijuna kuna kojim će se obnoviti i prilagoditi prostor zgrade u koprivničkom kampusu te osobama s poteškoćama u razvoju ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

„Svima nam je ovaj projekt jako važan i značajan, važno je da Udruga dobije novi prostor, a ovaj objekt u kampusu dobit će svoj smisao. Vizija i upornost gospođe Marije Mraz i njenih suradnika dovela je do ovoga i Udruga Bolje sutra danas je prepoznatljiva i na razini Hrvatske po svojim projektima, brizi za svoje korisnike i članove, a tako će biti i dalje „ istaknuo je zamjenik Ljubić pohvalivši suradnju sa Županijskom upravom koja sufinancira projekte Udruge.

Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem i invaliditetom, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i  usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške.

„Prije dvije godine smo od Grada Koprivnice dobili ovaj prostor na korištenje, a danas potpisujemo važan ugovor s kojim krećemo u  realizaciju velikog posla koji je pred nama“, kazala je  predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra Marija Mraz.

Prisutnima su se obratili i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž, voditeljica projekta Tajana Premec, predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Vladimir Kramarić, direktor poduzeća Kampus d.o.o. Igor Bajalica, član provedbenog tima projekta Mateo Ivanac, predstavnik  Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Boris Komšo te  direktor tvrtke Petgrad Vedran Petrović.

Projekt je u punom iznosu sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a planirani početak samih radova je kolovoz 2021. godine.

Izvor fotografija: Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice

Služba ureda župana