Zamjenik Ljubić prisustvovao otvorenju izložbe Tajne željeza i predstavljanju novog romana Marka Gregura

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak, 19. lipnja prisustvovao je otvorenju izložbe „Tajne željeza“ u Galeriji Koprivnica te promociji  romana „Vošicki“, novog književnog djela koprivničkog pisca Marka Gregura, koja je održana u koprivničkoj Galeriji Mije Kovačića.

Izložbu „Tajne željeza“ Muzej grada Koprivnice je upriličio u suradnji s Institutom za arheologiju u sklopu Europskih dana arheologije, a kako je na otvorenju naglasio ravnatelj Muzeja Robert Čimin, ona, uz predstavljanje dosadašnjih rezultata arheoloških istraživanja u sklopu interdisciplinarnog projekta TransFER, prikazuje sve postupke obrade željeza na području Podravine kroz razdoblja te otkriva tajne koje se kriju iza svakog željeznog uporabnog predmeta korištenog u predindustrijsko doba na ovim prostorima. Izložbu koja je otvorena do 19. srpnja 2020. godine, otvorila je zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

Nakon izložbe, u ispunjenoj Galeriji Mije Kovačića je održana promocija novog romana Marka Gregura  „Vošicki“, koji su uz autora predstavili urednik Kruno Lokotar i književni kritičar Mario Kolar. Zamjenik župana  Ljubić je čestitao autoru na još jednom vrijednom postignuću poželjevši mu plodonosno stvaralaštvo i u budućnosti, a čestitkama se priključila i zamjenica gradonačelnika.

Roman „Vošicki“ je romansirana biografija Vošicki koja prati život češkog doseljenika, koji je zapamćen  po objavljivanju djela Karla Maya, Augusta Cesarca i Miroslava Krleže, od njegovog dolaska u Koprivnicu 1909. pa sve do smrti 1957. godine.

Izvor fotografija: KKŽ, koprivnica.hr, podravski.hr

 Služba ureda župana