Zamjenik Ljubić otvorio izložbu likovnih radova s dječjeg ljetnog kampa KUL Hlebine

U prostorijama Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, u subotu 4. rujna svečano je otvorena izložba radova koji su nastali u sklopu dječjeg ljetnog kampa KUL Hlebine koji je održan sredinom lipnja ove godine. Izložbu je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru čestitao svima koji su sudjelovali u šestom izdanju kampa na kojem su se upoznali sa naivnom umjetnošću i bogatom kulturnom baštinom Podravine, a pozdrave su uputili i predsjednik Općinskog vijeća Andjelko Belec te ispred Muzeja grada Koprivnice kustosice Maša Zamljačanec i Helena Kušenić.

Ovogodišnje izdanje okupilo je 16 polaznika iz Zagreba i Koprivnice, Đurđevca i okolice koji su Galeriju naivne umjetnosti ponovno upoznali i prepoznali kao mjesto susreta, neformalnog učenja i prijateljskog druženja. O naivnoj umjetnosti polaznici su učili kroz postav i djela izložena u Galeriji naivne umjetnosti koja su poslužila kao temelj za pobliže upoznavanje narodnih priča, bajki i legendi koje su inspirirale naivne umjetnike od davnina.

Njihovoj kreativnosti pomoglo je i upoznavanje s Galerijom Josipa Generalića, kao i ateljeom Zlatka Kolareka, koji je uz Stjepana Pongraca jedan od voditelja procesa slikanja na staklu. Osim o slikarstvu i umjetnosti KULeri su uz Antuna Erdeca saznali su više o tradicijskim igračkama kroz minijature trodimenzionalne prikaze nekadašnjeg načina života, kroz alate za obradu polja ili svakodnevne kuhinjske opreme, na imanju Stari zanati Tihomira Želimorskog  su se upoznali kako su se kuhinjska pomagala izrađivala od gline, a uz pomoć Davora Dasovića isprobali su lončarsko kolo i izradili glinene posude/vrčeve/umjetnine.

Dodajmo kako se izložba može razgledati do 12. rujna u radnom vremenu Galerije.

Izvor: KKŽ, Muzej grada Koprivnice

Služba ureda župana