Zamjenici župana i predsjednik Županijske skupštine na proslavi Dana Općine Peteranec

Svečanoj proslavi Dana Općine Peteranec koja je održana u petak 30. lipnja u Hrvatskom Vatrogasnom domu, pored brojnih gostiju, prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, kao i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Obilježavanje Dana Općine započelo je polaganjem vijenaca od strane predstavnika Općine, Općinskog vijeća, braniteljskih udruga i vatrogasaca na spomenik Anđeo mira žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog rata te ispred biste Frana Galovića i skulpture Ivana Sabolića.

U nastavku programa, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je predsjedao Mario Gaži, a dosadašnji rad Općine te planove za daljnji razvoj predstavio je načelnik Krešimir Matijašić.

Završili smo projekt izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Peteranec te tehnički pregled za priključenje kućanstava na sustav odvodnje. Zadovoljstvo mi je spomenuti i kako je započela nadogradnja Područne škole Peteranec, koji smo projekt pokrenuli zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom, a osim novih učionica, podići će se energetska učinkovitost te stvoriti preduvjeti za jednosmjensku nastavu. Radovi su vrijedni 2,5 milijuna kuna, u čemu Općina sudjeluje sa 750 tisuća, a završetkom ovog projekta imat ćemo dvije nove škole što je za svaku pohvalu.“, kazao je načelnik Matijašić, dodavši kako se mnogo radila i na uređenju objekata na području Općine te na komunalnoj infrastrukturi. Što se budućih planova tiče, najavljena je izgradnja sportskog objekta vrijednog 1,2 milijuna kuna koji će se financirati sredstvima europskih fondova.

Zamjenik župana Darko Sobota mještanima je čestitao njihov dan i blagdan sv. Petra i Pavla te prenio pozdrave župana Darka Koren i saborskog zastupnika Damira Felaka.

Županija je u proteklom razdoblju sudjelovala u brojnim projektima izgradnje i dogradnje škole u našim općinama, što nas posebno veseli. Radujemo se i početku sljedeće školske godine kada će vaši učenici imati na raspolaganju bolje uvjete za obrazovanje, a uvođenje jednosmjenske nastave također nam je jedan od prioriteta. Želim vam mnogo uspjeha i sreće u svim planovima te se nadam i daljnjoj uspješnoj suradnji.“, kazao je zamjenik Sobota.

Prigodnim se riječima obratila i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, a svečanosti su još prisustvovali načelnici općina, predstavnici udruga, vatrogasaca, tvrtki i ustanova te brojni mještani.

U sklopu svečane sjednice održan i bogat kulturno-umjetnički program, u kojemu je sudjelovao pjevački zbor „Pjevači za dušu“ te djeca iz Dječjeg vrtića „Lastavica“ koja su zajedno sa svojim odgajateljicama pripremila izvedbu „Kak su Peterančani postali mudlini“.

Služba ureda župana