Za II. fazu gradnje športske dvorane u Đurđevcu Županija izdvaja 5,6 milijuna kuna

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i direktor poduzeća Segrad d.d. Đurđevac Mario Pintar u srijedu, 18. kolovoza, u prostorijama Županije potpisali su Ugovor za izgradnju II. faze školske sportske dvorane pri Osnovnoj školi Grgur Karlovčan u Đurđevcu. Župan Koren je objasnio kako je vrijednost radova I. faze u kojoj je uz Županiju sudjelovao i Grad Đurđevac bila 5,5 milijuna kuna. Druga faza ugovorena je u iznosu od 5.660,518,94 kuna, a završetak radova planiran je za početka 2011. godine.

Ova školska sportska dvorana površine 1 700 m2 zadovoljit će potrebe škole za izvođenjem nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i omogućiti nastavak razvoja profesionalnog i rekreativnog sporta u Đurđevcu. Time će naša najveća županijska osnovna škola dobiti i dodatne prostore za nove tri učionice koje će omogućiti jednosmjensku nastavu. Nedavno smo obišli i radove na obnovi krovišta u osnovnoj školi u Molvama koje također izvodi Segrad i moram reći da smo izuzetno zadovoljni što domaći izvođači dobivaju poslove na našim natječajima. Nema sumnjam da ćemo i kvalitetom ovog posla svi biti na dobitku i veselim se skorašnjem otvaranju još jednog važnog obrazovnog i sportskog objekta.“-  rekao je župan Koren.

Novinarima se obratio i gradonačelnik grada Đurđevca Slavko Gračan i podsjetio da je ovo samo jedan od dokaza iznimne suradnje Grada i Županije na dobrobit samih građana. Direktor Segrada Mario Pintar nakon potpisivanja ugovora pozvao je župana da nakon otvorenja objekta u košarkaškoj utakmici u novoj dvorani snage odmjere Županija, Grad i gospodarstvenici.