Za deficitarna obrtnička zanimanja oko 550 tisuća kuna

U velikoj vijećnici Grada Križevaca je u četvrtak 11. listopada održano svečano potpisivanje sporazuma i ugovora o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, a u suradnji s gradovima Križevci, Koprivnica i Đurđevac, te poduzećima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije osigurala je stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno po učeniku za 65 deficitarnih obrtničkih zanimanja u školskoj godini 2012./2013. Za navedenu namjenu ukupno je osigurano 550.000 kuna.

Na potpisivanju je istaknuto kako ovim projektom institucije i gospodarstvenici promoviraju upis učenika u deficitarna zanimanja i partnersko djelovanje na području obrazovanja kadrova u skladu s potrebama gospodarstva Županije.

Uz brojne uzvanike iz obrazovnog i javnog života događaju su prisustvovali zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros, župan Darko Koren i predsjednik županijske Obrtničke komore Zvonko Pecikozić.