Vuzmena košarica i ove godine na Zrinskom trgu

Treću godinu zaredom Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa dječjim vrtićom „Vrapčić“ iz Drnja organizira izbor najljepše „Vuzmene košarice“. Osnovni cilj projekta je očuvanje kulturne baštine kroz izradu uskršnjih pisanica. Djeca u pratnji svojih mentora i odgajatelja prezentirat će svoje radove u subotu 31. ožujka na Zrinskom trgu u Koprivnici u sklopu manifestacije „Ribolovci svome gradu“.

Povjerenstvo za ocjenjivanje izabrat će najizvornije i najautentičnije košarice, a za najbolje će biti organiziran cjelodnevni izlet u organizaciji županijske turističke zajednice. Osim izložbenog, ova akcija imat će i prodajni karakter, a sva sredstva prikupljena prodajom pisanica biti će doznačena humanitarnoj zakladi „Naš mali kutak raja“ za pomoć u adaptaciji objekta budućeg Edukativno-rekreativnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u Komatnici.

Sve košarice koje će biti prijavljene za izbor najljepše biti će izložene u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci od 02. travnja gdje će izložbu u 19,00 sati otvoriti župan Darko Koren, a posjetitelji će ih moći razgledati do 10. travnja 2012. Osim košarica izloženi će biti i eksponati poznatog umjetnika Ivice Vugrinca.

Direktor Turističkog ureda:mr.sc. Zdravko Mihevc