Velika ulaganja u Domovima zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu

Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota obišli su danas, 29. prosinca radove na Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici i radove na Ispostavi Doma zdravlja u Đurđevcu.

Iz proračuna Koprivničko – križevačke županije za ulaganja na Domu zdravlja i njegovim ispostavama u ovoj godini osigurano je više od 5,5 milijuna kuna, od čega 1 milijun iz decentraliziranih sredstava, a 4,5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna. Ova sredstva uložena su u digitalne snimaone za RTG u Križevcima i Đurđevcu vrijedne gotovo 2 milijuna, a više od milijun kuna odvojeno je za nabavu medicinske opreme među kojoj je i mamograf za Ispostavu Đurđevac vrijedan 371.875 kuna naglasila je ravnateljica Krajina prilikom obilaska ispostave u Đurđevcu. Naime, digitalna snimaona u Đurđevcu u kojoj je značajno ubrzan i sam proces rada, a kvaliteta snimaka je rezultat vrhunske tehnologije jedini je grad uz Rijeku koji se može pohvaliti ovakvom kvalitetom zdravstvene usluge. O ulaganjima u Dom zdravlja u Đurđevcu i svemu što je učinjeno u protekloj godini s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene usluge župan Koren, zamjenik Sobota i ravnateljica Krajina razgovarali su sa gradonačelnikom Lackovićem. Jedna od tema bila je i potreba za zapošljavanjem liječnika pojedinih specijalizacija, ali najveći problem su raspisani natječaji na koje se ne javljaju traženi kadrovi, jer nedostaje zdravstvenih djelatnika.

Što se tiče prostora Doma zdravlja u Koprivnici, ono je u ovoj godini bilo i veliko gradilište budući je na sanaciju vlage, zamjenu stolarije, podizanje energetske učinkovitosti i uređenje parkirališta utrošeno gotovo 2 milijuna kuna. Tom prigodom, ravnateljica Doma zdravlja Koprivnica Marija Krajina istaknula je kako je najveća investicija bila sanacija vlage u samoj zgradi te iskazala zadovoljstvo što će sada zgrada koja je ujedno i spomenik kulture, biti u potpunosti uređena i spremna za rad.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.