Veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levchenko posjetio Županiju

U četvrtak 26. rujna Koprivničko-križevačku županiju je posjetio veleposlanik Republike Ukrajine u Hrvatskoj Oleksandr Levchenko. U prostorima Županije primili su ga župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal sa suradnicima, a prisutni su bili i predstavnici županijske Obrtničke i Gospodarske komore.

Uvodno je u prostorima Županije održan sastanak o gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije i mogućoj suradnji s ukrajinskim regijama. Veleposlaniku je prezentirana gospodarska situacija i njen geostrateški položaj, te su mu predstavljene gospodarske zone i potencijali ovoga kraja.

Posjet je realiziran u prizmi dobrih bilateralnih odnosa između Ukrajine i Hrvatske, pa je veleposlanik Levchenko istaknuo i mogućnost partnerskog povezivanja Koprivničko-križevačke županije s jednom regijom u Ukrajini, što je od strane župana prihvaćeno kao dobar put prema jačanju obostrane gospodarske suradnje.

Kako je tema susreta bilo gospodarstvo veleposlanik je u pratnji domaćina iz Županije u drugom dijelu posjeta obišao tvrtke Podravku i Hartmann u Koprivnici, koje su s ovog područja najveći izvoznici u Ukrajinu. U Podravki ga je primio predsjednik Uprave Zvonimir Mršić, dok je u Hartmannu s direktoricom Melitom Bači obišao proizvodni pogon tvrtke.