Uspješno predstavljena županija na sajmu Eko-etno

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, na sajmu Eko-etno, koji je održan u sklopu Jesenskog međunarodnog velesajma naša se županija predstavila sa 24 izlagača čiji je nastup financirala Koprivničko-križevačka županija.

Predstavljanje naše Županije održano je posebnim programom u subotu na središnjoj pozornici kada je uz Tamburaški sastav Kraluš, izvedena Velika martinjska špelancija. Predstavljanju je bio prisutan župan Darko Koren.

Ove godine izložbeni prostor naše Županije u cijelosti je bio u znaku kukuruza. Uređenje je povjereno ambicioznim Svetojančanima koji su postaviti repliku svoje vodenice, jednu nedovršenu kuću od pletera i blata prekrivenu slamom, mali virjan (koš) i dvorište, potočić s ribama i most do vodenice. Na licu mjesta mljelo se je kukuruzno brašno, pekla kukuruzna zlevanka i kruh a posjetitelji su imali mogućnost kupnje.

Slikar Mijo Jaković iz Molvi demonstrirao je slikanje na staklu, a predstavili su se Tepka, Kupin, Vražja krv, Pomona, Pampa tea, uljara Hladnić, Pro-med, Tiko, Vias, Zvončić, Atelje Fluksi, Zvrk, Dem trade i OPG Kotur iz Koprivnice, Pograd, Vokšan i Terra iz Đurđevca, Kamiva iz Koprivničkog Ivanca, vinarija Koren iz Kloštra Podravskog, OG Pandur iz Kozarevca, PG Ila i OPG Fištrović iz Prugovca.