Uspješno održani 18. Podravski motivi

Podravski motivi, manifestacija naivnog slikarstva, gastronomije i starih zanata ovog vikenda su održani po 18. put. Na središnjem gradskom trgu u Koprivnici na izložbenim štandovima predstavilo se oko 60 umjetnika naivaca, a osim ove prezentacije na otvorenom održano je i nekoliko vrlo atraktivnih izložbi u galerijskim prostorima.

U Gradskoj vijećnici je predstavljena naivna umjetnost iz Kine, u Galeriji Koprivnica je održana izložba Nikole Večenaja Leportinova, a u Sinagogi je predstavljena slika Josipa Turkovića „Podravski pivari“. Uz brojne druge tradicijske, kulturne i gastronomske događaje, te koncerte, na Podravskim motivima je održan i Hrvatsko – mađarski gospodarski sajam, kao i Sajam antikviteta, itd.

Svečano otvaranje Podravskih motiva održano je u petak 29. lipnja, a tom prigodom doajeni naivnog slikarstva Mijo Kovačić i Ivan Večenaj preuzeli su ključeve Grada od gradonačelnice Vesne Želježnjak. Otvorenju je kao poseban gost prisustvovao potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, a ispred Koprivničko-križevačke županije svečanosti su se pridružili župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.