Uspješan humanitarni koncert u Domoljubu

U dvorani Domoljub u Koprivnici je 25.11.2010. u 18 sati održan humanitarni koncert Kvarteta Rucner. Organizatori koncerta su bili Liga protiv raka KKŽ, Družba Braća hrvatskog zmaja i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KKŽ.

Dobrovoljni prilozi prikupljeni na ulazu, kao i uplaćeni na žiro-račun Lige bit će usmjereni za opremanje ambulante palijativne skrbi koprivničke OB, o kojoj su govorili predsjednica Lige i članica Povjerenstva dr.Marija Sačer i dr. Devčić. Koncertu je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Koncert je bio izuzetan glazbeni doživljaj za slušatelje, koji su napunili dvoranu Domoljuba.Na kraju je izvođačima i prisutnima zahvalila predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić, koja je naglasila da se ovim datumom obilježava i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, pa smo ga prigodno obilježili ovim koncertom. Također je napomenula da koristi svaku priliku kako bi ukazala na probleme nasilja nad ženama i djecom te nedostatka skloništa za žrtve obiteljskog nasilja. Izrazila je nadu da će uskoro i kod nas zaživjeti “Sigurna kuća”, jer kampanja koja intenzivno traje posljednjih godinu dana daje naslutiti i konkretne rezultate. Evidentna je podrška javnosti ali i političkih struktura, prije svega županijskih, u pronalaženju rješenja ovog problema. Zahvalama se pridružio i mr.sc. Dražen Podravec, koji je naglasio da je ovaj koncert s humanitarnim obilježjem tek jedan u nizu u kojemu su “Zmajevi” suorganizatori te izrazio nadu da se ovakve aktivnosti nastave jer su organizatori pokazali da su uistinu dobar tim.