Uskršnje jaje u Klagenfurtu

Za blagdan Uskrsa, Koprivničko-križevačka županija i njena Turistička zajednica poklonili su Klagenfurtu veliko Uskršnje jaje visine 2 m, promjera 1.40 m, koje je oslikao koprivnički umjetnik Branko Dolenec.

Na svečanosti u Klagenfurtu, 15. ožujka 2008.g., prisustvovala je i delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođena županom g. Darkom Korenom.

U prigodnom programu, pred mnoštvom znatiželjnih građana Klagenfurta, sudjelovali su puhači i dječja folklorna skupina iz Klagenfurta.  Simboličkim skidanjem mašne s jajeta, koje su zajednički obavili predstavnici grada Klagenfurta i Koprivničko-križevačke županije, jaje je predstavljeno građanima Klagenfurta i brojnim predstavnicima austrijskih medija. Ta je prigoda iskorištena da se i  putem promičbenih materijala pruže informacije o našoj županiji i da se uputi poziv austrijancima da nas posjete. Cijelo je ovo događaje dobilo značajno mjesto u medijima pa tako primjerice i na vrlo posječenim stranicama www.mein-klagenfurt.at. Organizirana je i nagradna igra za posjetitelje, a glavna nagrada bila je vikend boravak za dvije osobe u našoj županiji.

Nakon svečanosti  nastavljeni su bilateralni razgovori domaćina i delegacije  Koprivničko-križevačke županije.

Ne treba zaboraviti da se ove godine u Austriji održava Europsko nogometno prvenstvo i da će baš u Klagenfurtu igrati hrvatska reprezentacija.