Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljenje svijeće u spomen na hrvatske branitelje stradale u Domovinskom ratu

Slavni dani stvaranja hrvatske države i žrtve branitelja nikada ne smiju biti zaboravljeni. Veliko hvala našim braniteljskim udrugama koje brižno čuvaju sjećanja na događanja iz Domovinskog rata. Županija će i dalje biti sigurna podrška kako bi vam se na taj način barem malo odužili - istaknuo je zamjenik župana Ljubić u prigodnom govoru

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su danas, u srijedu 4. kolovoza, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednik Županijske skupštine  Zdravko Matotan, član Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje i županijske podružnice UDVDR RH Siniša Pavlović.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva – Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnica udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a koju je predvodio načelnik PU Koprivničko-križevačke  Miroslav Puž, Grada Koprivnice na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon minute šutnje za sve stradale branitelje i polaganja vijenaca te molitve, prisutnima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kazavši kako se s ponosom prisjećamo 26.obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

„Posebnu zahvalnost iskazujemo svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše države te njihovim obiteljima.  Naši će branitelji zauvijek ostati zlatnim slovima upisani u povijesti kao istinski heroji kojima se nikada nećemo moći dovoljno odužiti za njihovu žrtvu. Upravo zato moramo ustrajati u zajedničkoj izgradnji društva  koje će omogućiti sigurnu budućnost. Slavni dani stvaranja hrvatske države i žrtve branitelja nikada ne smiju biti zaboravljeni. Stoga, veliko hvala našim braniteljskim udrugama koje brižno čuvaju sjećanja na događanja iz Domovinskog rata. Županija će i dalje biti sigurna podrška kako bi vam se na taj način barem malo odužili“, istaknuo je Ljubić u prigodnom govoru.

Važnost očuvanja spomena na žrtvu branitelja naglasio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal prilikom izjava za medije kazavši: „Za mene je to najvažniji praznik u modernoj hrvatskoj državi, dan kada smo se i de facto osamostalili. Dijelimo emocije veselja jer smo tada konačno ostvarili slobodu, ali i tuge zato što su mnogi nevini životi zbog toga nestali. Zato imamo veliku obavezu brinuti o tome kako će nam društvo izgledati“, dodao je Pal.

Nakon svečanosti polaganja vijenaca u crkvi sv.Nikole je služena sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek.

Služba ureda župana