Učitelji OŠ ”Đuro Ester” uključeni u stručno usavršavanje u okviru Agencije za odgoj i obrazovanje

Dio učitelja naše škole 15. rujna započeo je ciklus stručnog usavršavanja pod nazivom INTEGRATIVNA SUPERVIZIJA koja traje cijele nastavne godine. U prvoj grupi je 12-ero sudionika, a supervizor je viša savjetnica Vesna Milić iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Što je integrativna supervizija?

Integrativna supervizija je složena metoda profesionalnog razvoja, ali i proces specifičnog učenja koji podržava osobno i profesionalno stjecanje znanja, vještina, stavova i vrijednosti koje uz različite metode unaprjeđuju kakvoću rada i pružaju pronalaženje vlastitih kreativnih načina rješavanja problema s kojima se učitelji susreću u svakodnevnom radu.

Dolaskom na superviziju započeli smo uvježbavati drugačiju komunikaciju i osvješćivati osobnu odgovornost kroz iznošenje svojih pogleda na osobni rad, na komunikaciju s kolegama i učenicima te radom u skupini definirali očekivanja i teme na sljedećim sastancima naglasivši ono što je nepoželjno. Time smo krenuli na put suočavanja s emocijama i mogućim problemima, ali na sigurnom mjestu i uz podršku u supervizijskoj grupi.

Radujemo se novom sastanku za mjesec dana.

Dubravka Vajdić, prof.