Učenici Srednje škole Koprivnica boravili na mobilnosti u Španjolskoj

Učenici 4.a i 4.b razreda (Tea Grošek, Antonio Marković, Nika Markušić, Luka Mihelčić, Leon Nekić, Viktoria Polak i Lidija Seleš) u pratnji profesora Marija Latina boravili su u Španjolskoj (Bormujos) u sklopu 3. učeničke mobilnosti Erasmus+ projekta „Young Entrepreneurs in Europe“.

Vezano uz samu temu projekta, posjetili su tehnološko-inovacijski centar „Parque Empresarial Cartuja“ koji je izrastao 1992. na mjestu održavanja izložbe EXPO, EXTENDU (promotivnu agenciju andaluzijskih proizvoda), poduzeće Ines Rosales gdje su šetnjom kroz proizvodne pogone vidjeli način na koji se proizvode poznati andaluzijski Aljarafe kolači te Park nakita u Cordobi, mjesto gdje se proizvodi svjetski poznati nakit. Također, sudjeovali su i u radionicama gdje su se imali prilike psihički i stručno pripremiti za motivacijske razgovore, predstavili su ostalim partnerima načine osnivanja poduzeća u Hrvatskoj te radili u aplikaciji koja simulira poslovne situacije.

Osim aktivnosti vezanih uz projekt, sudionici su imali priliku i kušati tradicionalnu andaluzijsku hranu te se upoznati s kuturnom baštinom Andaluzije (posjetili su kraljevsku palaču Real Alcazar, katedralu i ostale poznate znamenitosti u Sevilli, a isto tako imali su i priliku posjetiti džamiju-katedralu u Cordobi te razgledati stari dio grada Bormujosa).

S obzirom da je službeni jezik projekta bio engleski, učenici su dodatno usavršili vještine komuniciranja na stranom jeziku, no isto tako, ova je mobilnost dodatno utjecala i na društvenu komponentnu njihova osobnog razvoja.

Sljedeća, četvrta i posljednja učenička mobilnost, održati će se u Koprivnici od 29. ožujka do 4. travnja 2020.godine.

Izvor fotografije: Srednja škola Koprivnica

Služba ureda župana