U Zagrebu se održava „Tjedan EU fondova“

U hotelu International u Zagrebu se od 10. do 14. veljače održava „Tjedan EU fondova“. Ovaj informativno-edukativni događaj organiziran je radi razmjene iskustva između Hrvatske i zemalja Europske unije, te upoznavanja s mogućnostima korištenja strukturnih i investicijskih fondova EU u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Događaj organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u suradnji s institucijama uključenima u sustav upravljanja i kontrole korištenja EU sredstava te veleposlanstvima pojedinih zemalja članica EU (Francuska, Njemačka, Nizozemska, Velika Britanija i Mađarska).

U ponedjeljak 10. veljače održano je službeno otvorenje „Dana EU fondova“ uz prigodne govore ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića.

Tema prvog dana bila je „Inovacije i EU fondovi“, a zemlja pokrovitelj Francuska. Govorilo se o jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva uz korištenje sredstava strukturnih fondova u istraživanju, razvoju i inovacijama, te iskustvima iz Francuske na tom području.

Otvorenju događaja prisustvovali su i ravnateljica PORA Razvojne agencije Melita Birčić sa suradnicama, te ispred Koprivničko-križevačke županije voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

Dani EU fondova narednih dana se nastavljaju s temama o korištenju EU fondova na području energetske učinkovitosti, vodnog gospodarstva, prometnih investicija u kontekstu urbanog razvoja i ruralnog razvoja.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove